• Maatwerk trappen
  • Seriematige trappen
  • Next Step Traprenovatie
  • Inspiratie
  • Over ons
Home / Groothuisbouw Emmeloord

Groothuisbouw Emmeloord

Groothuisbouw in het kort

Opgericht in: 1993

Aantal medewerkers: +/- 160 mensen in dienst en 40 uitzendkrachten

Gevestigd in: Emmeloord

Partner van DVT sinds: 2012

Interview met: Arnold van der Linde (algemeen directeur) en Hans Admiraal (manager bouw)

Over Groothuisbouw

Bij Groothuisbouw in Emmeloord kun je terecht voor het laten bouwen van een kwalitatief hoogwaardige, vrijstaande woning. Het bedrijf is in 1993 opgericht door Frans Groothuis. Hij deed alles alleen en besteedde veel uit aan aannemers en onderaannemers. Dat kun je je bijna niet voorstellen wanneer je nagaat dat er op een werkdag nu gemiddeld zo’n 400 tot 450 mensen aan jouw woning werken. Ongeveer 160 daarvan zijn in dienst van Groothuisbouw, zo’n veertig zijn er werkzaam als uitzendkracht. De andere 200-250 personen betreffen onderaannemers als metselaars, stukadoors en wij als trappenleverancier. In eigen productiehallen worden onderdelen van de woning geprefabriceerd; van funderingsbalken tot schoorstenen en dakkapellen. Op de bouw komen alle onderdelen samen en wordt de woning in ongeveer tien weken opgebouwd!

Groothuisbouw en De Vries Trappen

Toen de trappenfabriek waar Groothuisbouw oorspronkelijk haar trappen vandaan haalde failliet ging in 2012, kwam het bedrijf bij De Vries Trappen terecht en koopt sindsdien alle benodigde trappen bij ons. Een gekke periode, want men bevindt zich eigenlijk nog volop in de nasleep van de kredietcrisis. Arnold: “Deze periode was zeker niet makkelijk. Zowel Groothuisbouw als De Vries Trappen moesten hun prijzen aanpassen. Maar dat doe je samen, zodat je er samen weer beter van wordt. En dat is belangrijk. Dat vinden wij samenwerking”

Net als bij De Vries Trappen vinden ze bij Groothuisbouw dat je niet zomaar naar een andere leverancier stapt omdat het daar toevallig goedkoper kan. “Tuurlijk is de prijs belangrijk, maar de samenwerking en de afspraken die je met elkaar maakt over kwaliteit en dat soort dingen, dat is veel belangrijker. Dat zorgt dat je efficiënt kunt werken”, aldus Hans. En dat efficiënt werken vinden ze bij Groothuisbouw ontzettend belangrijk, gezien de bouwtijd van ongeveer tien weken die zij hun opdrachtgevers garanderen. De afspraken die gemaakt zijn om te zorgen dat alles soepel verloopt en zo snel kan, vinden ze dan ook superfijn. Hans: “De jongens van De Vries weten precies wat ze moeten doen. Het zijn vaak dezelfde trapstellers die er rondlopen. Ze weten wat ze aantreffen en kennen elkaar, dat werkt natuurlijk prettig”.

Bijzondere projecten/hoogtepunten

Door de jaren heen hebben de twee partners al mooie projecten met elkaar mogen doen. De mooiste trappen vindt Hans de verschillende trappen van De Vries die in de zes modelwoningen van Groothuisbouw verwerkt zijn. “Dat jullie eigenlijk een deel eigen showroom bij ons in de woningen hebben staan vind ik wel bijzonder.” In de modelwoningen laat Groothuisbouw alles zien wat ze doen. Eigenlijk kunnen bezoekers hun nieuwe woning al bezichtigen voordat de bouw begint, dat is een waardevolle beleving. “Het is een hele ervaring als je een huis laat bouwen. Heel veel mensen onderschatten de impact die het op je heeft”, aldus Hans. Om het maken van de vele keuzes makkelijker te maken, is zo’n modelwoning natuurlijk ideaal.

Trappen op maat in modelwoningen Emmeloord

Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom er op het bedrijventerrein in Emmeloord langs de A6 drie luxe woningen zijn gebouwd? Het is doorgaans niet een plek waar je zulke woningen aantreft, tussen de kantoren, productiehallen en loodsen. Groothuisbouw is gevestigd aan de Titaniumweg in Emmeloord en heeft op hun bedrijfsterrein drie schitterende modelwoningen geplaatst voor bezichtigingen. In een woonwijk in Emmeloord staan nog drie modelwoningen. De trappen in deze woningen zijn door ons geproduceerd en geplaatst. Tijd om een kijkje te nemen!

Naar project

Volgens Arnold zit het niet zozeer in de mooie projecten, maar meer in de ‘steady flow’ van werkzaamheden die samen worden uitgevoerd. Soms heeft De Vries Trappen wel honderd trappen die in één keer de deur uitmoeten, een andere keer weer twintig. Bij Groothuisbouw is dit elke week hetzelfde aantal.

In de toekomst

Als het aan Arnold ligt dan gaat dat in de toekomst zeker zo door. “Als ik De Vries Trappen in één woord moet omschrijven; dan is dat betrouwbaarheid. Dat merken we gewoon. Afspraken worden nagekomen. En dat is de basis van elke samenwerking.” Hans: “En als er wat misgaat kijken we samen hoe we dit de volgende keer beter kunnen doen.” Arnold: “Dat valt wat mij betreft ook onder betrouwbaarheid. Dat je elke keer zorgt dat je beter wordt. Samen.”

Over Arnold & Hans

Frans Groothuis begint het bedrijf alleen, maar in 1997 besluit hij er iemand bij te zoeken die niet alleen verkoop op zich neemt maar op termijn ook het hele bedrijf op zich wil nemen. Hij benadert hiervoor Arnold van der Linde, die toezegt op één voorwaarde. Hij wil het eigenaarschap delen met zijn zwager Willem Flier, die er al werkte. Na een jaar of drie in loondienst bij Frans te hebben gewerkt worden Arnold en Willem in 2000 mede-eigenaar. Frans voert nog tot 2010 mede directie. Voor hem in de plaats komt zijn zoon als mede-eigenaar. Hans begon in 2005 als stagiair bij Groothuisbouw, toen het bedrijf nog in Dronten gevestigd was. Toen Groothuisbouw in 2007 naar Emmeloord verhuisde gingen hij en zijn ouders ook daarheen verhuizen. Dit kwam goed uit. Hij had een aantal jaren een vakantie-/zaterdagbaantje, maar is vervolgens ook even uit beeld geweest bij Groothuisbouw. In 2012 is hij teruggekomen en sindsdien heeft hij verschillende functies gehad; projectleider, manager werkvoorbereiding en momenteel is hij manager van de bouw. Op de foto: Hans (links) en Arnold (rechts)

Meer weten over Groothuisbouw en De Vries Trappen?

In het jubileumboek ter ere van het honderdjarig bestaan van De Vries Trappen heeft ook een artikel gestaan over de samenwerking tussen Groothuis en De Vries Trappen. Dit lees je op pagina 110.

Naar het jubileumboek